Zuiniger leven in onze woning

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om zuiniger te gaan leven. Ook dit willen wij graag gaan doen. Wij willen graag wat terug doen aan onze planeet. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen om zonnepanelen te nemen en gebruik te maken van vloerverwarming. Door te kiezen voor zonne-energie werk je bijvoorbeeld mee aan een planeet met minder Co2-uitstoot en minder kernafval. Zonnepanelen worden bovendien op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, veroorzaken geen broeikasgassen en zijn voor wel 90% recyclebaar. Eigenlijk dus de perfecte manier om in te zetten op een duurzame toekomst. Ook met vloerverwarming ben je veel zuiniger bezig. Ten opzichte van een verwarmingssysteem met radiatoren is een vloerverwarming 10 tot 15 procent zuiniger.

Zonnepanelen laten plaatsen bij onze woning

Het opwekken van stroom met zonnepanelen is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens goed voor jouw portemonnee. Zo bespaar je al snel een enkele honderden euro’s per jaar. Met de huidige subsidie wordt de terugverdientijd verkort tot zo’n 6 jaar. Dat betekent dus dat je daarna nog ruim 20 jaar gratis energie opwekt. Een ander groot voordeel is dat jij onafhankelijk wordt van leveranciers. Het is namelijk zo dat jij je eigen energie gaat opwekken en jij dus onafhankelijk wordt van de leveranciers. Onder andere deze voordelen heeft ervoor gezorgd dat ook wij zonnepanelen hebben genomen. Hiervoor gingen we opzoek naar zonnepanelen in Denekamp. Tijdens onze zoektocht kwamen we uit bij Keurig Advies en zij hebben bij ons erg snel en vakkundig zonnepanelen geplaatst.

Plaatsing van de vloerverwarming

De volgende stap bij onze verbouwing was de plaatsing van de vloerverwarming. Hiervoor moest natuurlijk onze volledige oude vloer eruit. Iets wat we eigenlijk allang wouden laten vervangen. Dit komt dan natuurlijk perfect uit om ook mee te pakken. En hiervoor gingen we opzoek naar gietvloeren in Enschede. Een gietvloer is maar een millimeter dik en daardoor laat de vloer de warmte erg goed door. Een gietvloer beschikt over verschillende lagen en deze zorgen voor een optimale warmteverdeling. Het energieverbruik is dus laag, terwijl de warmte in uw woning optimaal is. Erg fijn wanneer je bijvoorbeeld in de winter met je voeten uit bed komt en je altijd een constante en behaaglijke tempratuur in de kamers.