Krullen-kapsel-vrouw

Wat je moet weten over de CG methode!

Wanneer je gezegend bent met een volle bos met krullen is goed om eens na te denken over naar welke kapper je gaat. Krullend haar is namelijk anders van structuur en vergt enige expertise om het te knippen. Het is daarom goed om naar een “krullen kapper” te gaan. Romy, De krullenkapper in Enschede en omgeving, is een voorbeeld van een kapper die zich gespecialiseerd heeft in het knippen van Krullen. Om precies te zijn heeft ze zich gespecialiseerd in de zogenoemde CG methode. Wat dat precies inhoud lees je in de artikel.

De CG methode

CG is een afkorting voor Curly Girl. Zoals de afkorting al zegt is de methode bedoeld voor vrouwen met krullend haar. Bij de CG methode wordt er enkel en alleen gebruik gemaakt van haarproducten die geen; sulfaten, siliconen, minerale oliën en alcohol bevatten. Krullen hebben namelijk meer vocht nodig dan “normaal” haar. Wanneer je shampoos zou gebruiken die bovenstaande ingrediënten wel bevatten droogt je haar sneller uit. Dit resulteert vaak in kroezige krullen, en de krullen komen hierbij niet volledig tot hun recht. Belangrijk bij de CG-methode is dat je de methode voor een langere tijd aanhoud. Wanneer je het zo af en toe doet krijg je niet het gewenste resultaat.

De krullen kapper

Omdat het knippen van krullen heel anders gaat dan het knippen van stijl haar, is het aan te raden om een kapper te zoeken die weet wat die aan het doen is. Een kapper die zich verdiept heeft in het knippen van krullen heeft verstand van de verschillende soorten krullen en weer hoe deze het best geknipt kunnen worden. Daarnaast kan een krullenkapper je ook voorzien van advies als het aan komt op haarverzorgingsproducten en hoe je de krullen het beste kunt wassen, drogen en stylen.