Over op een elektrische heftruck

Tegenwoordig willen we over op zoveel mogelijk elektrische. Een logische stap is om over te gaan op een elektrische heftruck.  Het is daarbij wel belangrijk om de juiste heftruck voor je werkzaamheden te kiezen.

Waarom een elektrische heftruck

Naast dat je duurzamer bezig bent, bespaar je kosten door over te gaan op elektrische. De aanschaf is duurder, maar een hele dag werken met een elektrische heftruck kost minder dan een vergelijkbare heftruck met verbrandingsmotor. Het kan tot wel 60% besparing opleveren! Een elektrische heftruck is dus pas op langere termijn goedkoper.

Verder heeft een elektrische model geen uitlaatgassen. Hierdoor mag je de heftruck ook binnen gebruiken, wel zo handig!

Wat voor soorten zijn er?

Je hebt heftrucks met 3 of 4 wielen. Daarnaast kun je kiezen of de aandrijving op de voorwielen of achterwielen moet zitten. Welke je het beste kunt kiezen ligt aan in welke situatie je de heftruck wil gebruiken.

Een heftruck met 3 of 4 wielen?

Een heftruck met 3 wielen is vooral handig als je wendbaar wil zijn en door kleine gangpaden en compacte stellingen wil bewegen. Hij word vaak toegepast bij overdekte winkel- en opslagmagazijnen, tuincentra, pakketdepots en verhuur. Wil je lange afstanden rijden, over hellingen of op oneffen terrein rijden? Dan kun je beter voor 4 wielen kiezen. Deze word vooral toegepast bij grotere winkelruimtes, of het verplaatsen van witgoed en zware en dure apparatuur

Een aandrijfwiel aan de achterkant of voorkant?

Heftrucks met een aandrijfwiel aan de achterkant zijn compact en gebruiksvriendelijk. Tevens zeer geschikt voor binnen gebruik. Moet de heftruck veel hellingen op? Dan kun je beter kiezen voor een voorwiel aandrijving.

Kortom ook bij jouw situatie is het mogelijk om over te gaan op een elektrische model en het bespaart op lange termijn nog geld ook!