Bouwen van een nieuw pand voor je bedrijf

Bij de bouw van een nieuw pand komt enorm veel kijken. Dit hebben wij ook zelf ervaren bij het bouwen van ons nieuwe bedrijfspand. Het bouwen van een bedrijfspand komt een enorm proces bij kijken waarbij verschillende meningen bij komen. Denk hierbij aan de architect die echt iets unieks wil bouwen. Of de uitvoerder die het project juist makkelijk af te bouwen wil hebben. Maar ook heb je de mening van de investeerder die niet wil dat het gehele project te duur wordt. Voordat ik begon met de plannen voor het bouwen van een bedrijfspand kreeg ik van andere mensen al hun ervaringen te horen. Wat ik vooral hoorde was dat het erg lastig was voor de overheid om de kosten voor het realiseren van een pand vaak erg moeilijk te begroten is. Dit komt vaker terug in projecten en hier waren wij dan ook bang voor omdat we niet hopen dat het duur uit komt te vallen.

Hoe komen de stijgende kosten tijdens bouwprojecten?

De kosten van materialen en grondstoffen in de bouw stijgen al een langere tijd. Dit komt door verschillende dingen. Een van deze redenen is bijvoorbeeld de oorlog in Ukraine. De prijs van bijvoorbeeld hout, koper en staal is hard gestegen. Dit komt mede door de corona tijd waar wij uit zijn gekomen. Ook is de vraag naar deze producten toegenomen maar kan de productie dit dus niet aan. Door dat overal bijna de prijzen in stijgen die voorkomen in het proces is de productie lager als normaal. Dit zorgt dus uiteindelijk voor de problemen in vertraging van het bouwproces maar ook in de kosten van de bouw.

Hoge bouwkosten voorkomen

Je wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk je bedrijfspand realiseren. En dat het liefst zonder dat het onverwachts te hoog uitvalt in de kosten. Om te weten waar je aan toe bent bij de bouw van je bedrijfspand wordt dan ook erg aangeraden om een bouwkostendeskundige aan te nemen. Hier krijg je de beste adviezen voor jouw project en weet je dus waar je aan toe bent. Een bouwkostendeskundige helpt aannemers en architecten om binnen een budget de plannen te realiseren.

Kosten in onderhoud

Na de bouw heb je natuurlijk ook kosten in onderhoud die erbij komen kijken. Voorbeeld van kosten die nog komen zijn bijvoorbeeld schoonmaken van de ruimtes en kantoren, het verwijderen van afval en ook onderhoud aan allerlei dingen is nodig. Zo hebben wij boven op ons dak ook gevelonderhoudsinstallaties zoals een gevellift. Deze moeten onderhouden worden en ook wel eens worden gerepareerd. Dit laten wij doen door Ergolift. Zij kunnen al deze installaties erg snel en vakkundig repareren en goed onderhouden.