Waar moet je naar toe met je bedrijfsafval?

Wanneer je werkzaam bent in de industrie branche en je hebt veel te maken met grote bergen afval dan kan dit veel geld kosten als je het niet goed aan pakt met de verwerking of je kan een hoop hinder ervaren in de opslag van dit afval. Daarom is het handig om goed na te denken over de manieren hoe je afval kunt verwerken.

Machines

Machines kunnen je enorm helpen om het afval binnen je bedrijf te verwerken. Heb je bijvoorbeeld veel metaal afval dan kun je een metaal shredder kopen. Deze machines verkleinen en sorteren je metaal afval waardoor je het makkelijker kwijt kunt. Ook karton persen zijn ideaal voor veel bedrijven die veel papier en karton afval hebben. Je gooit het er in en er komt een mooie baal papier uit. Dit is makkelijker qua opslag maar je kan het eventueel ook inleveren en er nog wat geld voor terug krijgen.

Afval scheiden

Afval scheiden kan ook veel betekenen voor je bedrijf. Er zijn instanties waarbij je verschillende afvalcontainers kunt huren zodat je goed je afval kunt scheiden. Op deze manier kun je van je afval weer een heel nieuwe grondstof maken en dat is goed voor iedereen natuurlijk. Je kan dit als bedrijf groot en klein aanpakken maar het beste is om iedereen hier vanaf de kleinste details aan te laten wennen. Van afval scheiden in de kantine tot afval verweken in op grote schaal.

Afvalpreventie

Naast dat je het afval dat je hebt goed wil verwerken kun je natuurlijk ook veel winst halen in het voorkomen van afval. Zo kun je verstandig omgaan met bepaalde producten binnen je bedrijf. Dit zal op kleinere schaal zijn maar alle kleine beetjes helpen. Gebruik bijvoorbeeld een koffiemok in plaats van papieren bekertjes.