Verduurzamen van werkprocessen? Kies een groene koerier

Bedrijven hebben steeds meer mogelijkheden om werkprocessen te verduurzamen. We moeten ook wel, want we kunnen als bedrijf zijnde niet meer om duurzaamheid heen. Dit zijn belangrijke keuzes die je moet maken als bedrijf. De laatste tijd wordt er steeds meer gevraagd om een duurzamer leven. Een bedrijf is dus bijna verplicht om hierop in te spelen en ook te verduurzamen.

Duurzaam versturen van pakketten

Veel bedrijven hebben te maken met het versturen van pakketten. Dit is een dienst die veel bedrijven bieden. Vaak worden deze pakketten vervoerd door bussen die veel gassen uitstoten. Tegenwoordig moet dit duurzamer kunnen. Bij vervoer van pakketten wordt veel co2 uitgestoten. Ik hoef natuurlijk niet uitleggen dat veel co2-uitstoot slecht is voor het milieu. Daarom is het voor bedrijven erg belangrijk om te verduurzamen op hun pakketbezorging.

Kiezen voor een groene koerier

Veel koeriersbedrijven hebben hun diensten de afgelopen jaren verduurzaamd. Deze koeriers worden ook wel groene koeriers genoemd. Zelf laat ik mijn pakketten bezorgd worden door een koerier in Winschoten. Dit is ook een groene koerier. Hier rijden ze met 100% elektrische bussen en alle lokale adressen gaan ze langs met de koeriersfietsen. Ook heeft dit bedrijf meerdere groene ISO-certificaten behaald. Dit betekent dat ze erg milieubewust bezig zijn en daarvoor certificaten hebben behaald.

Minder plastic!

Niet alleen het bezorgen van de pakketten kan verduurzaamd worden. De pakketten zelf kun je ook milieubewuster maken, bijvoorbeeld door minder plastic te gebruiken bij het verpakken van producten. Minder plastic is een goede methode om te laten zien dat jij als bedrijf denkt aan een betere wereld. Plastic is namelijk erg schadelijk voor het milieu. Vervang daarom jouw plastic verpakte producten door karton. Dit is een simpele en duurzame oplossing voor een groot probleem!