Een Chinees restaurant met een uniek concept!

Asian Taste is een Chinees restaurant in Enschede met een uniek concept. Afgelopen week ben ik hier uiteten geweest en hier werd ik compleet verrast. Dat is namelijk ook de reden waarom ik mijn ervaring ga delen met deze blog. Asian Taste is namelijk een hotpot restaurant. Hotpot is een soort fondue in Aziatische stijl. Het was een erg leuke ervaring en een echte aanrader als je een keer iets nieuws wilt proberen. Meer over de hotpot lees je verder in de blog.

Wat is hotpot?

Hotpot is een kooktechniek, van oorsprong uit Azië, Waar groente, vlees en vis wordt gegaard in een grote pan bouillon. Momenteel wordt hotpotten ook steeds populairder in Nederland. Dit is ook niet zo gek, want het is erg leuk en lekker om te ervaren. Midden op tafel zit een grote pan met bouillon, in deze pan kan iedereen zijn eigen groente, vlees en vis naar keuze garen. Hotpotten wordt steeds populairder in Nederland. Samen met een groep vrienden of familie naar een hotpot restaurant gaan is een erg leuke en unieke ervaring. Een avondje hotpotten is een echte aanrader!

Waarom is de Aziatische keuken zo populair?

De Aziatische keuken is wereldwijd bekend. Dit is een keuken wat gerechten omvat uit het Verre Oosten. De Aziatische keuken is kenmerkend aan zijn gerechten met rijst en vis. Aziatische gerechten zijn over het algemeen erg gezond. In deze keuken wordt veel gekookt met groenten en vis, dit maakt de meeste gerechten ook gezond. Deze keuken kent veel kooktechnieken, hiervan is de hotpot er één van. Veel Aziatische restaurants hebben meestal ook een eigen en uniek concept door de vele kooktechnieken die er zijn. Erg leuk om eens in de zoveel tijd een Aziatisch restaurant op te zoeken.