Zelfontwikkeling doormiddel van een cursus of opleiding!

Zelfontwikkeling is erg belangrijk om in te investeren. Het leren van nieuwe dingen helpt mee aan jouw zelfontwikkeling. Het volgen van een cursus, workshop of opleiding is een goede manier om iets nieuws te leren. Er zijn in Nederland genoeg leerplekken waar je veel diverse vaardigheden kunt leren. In dit artikel geef ik een aantal voorbeelden van een aantal leuke opleiding waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

Een opleiding tot nagelstyliste

Er bestaan veel kortdurende opleidingen waar je veel kunt leren. De basisopleiding nagelstyliste is zo’n opleiding. Op deze negendaagse opleiding leer je de basistechnieken van het beroep nagelstyliste. Doordat er per cursus een max. aantal deelnemers van vier cursisten is, is er genoeg aandacht voor persoonlijke begeleiding. Na deze opleiding ben jij zelfs klaar om in de nagelbranche aan het werk te gaan.

Een bhv opleiding

Ook zijn er ander soort cursussen zoals een bhv cursus. Een bedrijfshulpverlener(bhv) is iemand die wanneer nodig is eerste hulp kan verlenen, een kleine brand kan blussen en in staat is een pand te ontruimen. Dit soort taken kunnen cruciaal zijn, de bedrijfshulpverlener speelt namelijk een belangrijke rol totdat de professionele hulpdiensten aanwezig zijn. Er zijn meerdere bhv opleiding:

– Bhv basiscursus
– Bhv herhalingscursus
– Hoofd bhv
– Ploegleider bhv

In deze verschillende cursussen komen diverse onderwerpen aan bod. Na afloop van de cursus krijg je een certificaat. Gefeliciteerd je mag nu eerste hulp verlenen!

Zelf nieuwe dingen aanleren

Het internet biedt tegenwoordig vele mogelijkheden. Er zijn genoeg filmpjes en websites om iets nieuws te leren. Steeds meer mensen delen hun passie in een blog of video en plaatsen dit op het internet. Sommige mensen leggen in video’s stapsgewijs uit hoe je bijvoorbeeld gitaar moet spelen of een eigen overkapping maakt. Via het internet kun je jezelf veel nieuwe dingen aanleren. Denk bijvoorbeeld ook aan het leren van een nieuwe taal!