Woontrend: woning behangen met glasweefselbehang!

Als je op zoek bent naar een manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven, dan kan het laten behangen van je muren met glasweefselbehang een goede optie zijn. Dit type behang is erg populair vanwege de vele voordelen die het biedt. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van glasweefselbehang en waarom jouw woning laten behangen door professionele behangers een goed idee is.

Wat is glasweefselbehang?

Glasweefselbehang is een soort behang dat is gemaakt van geweven glasvezel. Het wordt ook wel glasvliesbehang genoemd. Het behang is verkrijgbaar in verschillende structuren en patronen. Daarnaast is het ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Het behang is erg sterk en duurzaam en kan gemakkelijk worden geschilderd.

De voordelen van glasweefselbehang

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van glasweefselbehang. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  1. Duurzaamheid: Glasweefselbehang is duurzaam en sterk. Het is bestand tegen scheuren, krassen en slijtage en kan tegen een stootje. Dit maakt het geschikt voor gebruik in drukbezochte ruimtes zoals gangen, trappenhuizen en kantoren.
  2. Brandveiligheid: Glasweefselbehang is brandvertragend en kan helpen om de verspreiding van vuur te voorkomen. Dit maakt het een veilige keuze voor gebruik in openbare gebouwen en woningen.
  3. Gemakkelijk te onderhouden: Glasweefselbehang is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het kan worden gereinigd met een vochtige doek en kan zelfs worden geschilderd als u de kleur wilt veranderen.
  4. Versterkt de muur: Glasweefselbehang is sterk en kan de muur versterken. Dit kan vooral handig zijn als u scheuren of beschadigingen op de muur heeft en een manier nodig heeft om deze te verbergen of te repareren.
  5. Verschillende structuren: Glasweefselbehang is verkrijgbaar in verschillende structuren en patronen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elk interieur.
  6. Milieuvriendelijk: Glasweefselbehang is een milieuvriendelijke keuze, omdat het gemaakt is van natuurlijke materialen en recyclebaar is. Bovendien heeft het een lange levensduur, waardoor het een duurzame keuze is.

Professionele behangers inhuren

Behang zelf aanbrengen kan een lastig en tijdrovend proces zijn, vooral als je weinig ervaring hebt met het aanbrengen van behang. Om de beste kwaliteit te krijgen kun je hiervoor het beste een professionele behanger inhuren. Professionele behangers hebben jarenlange ervaring en vakmanschap in het aanbrengen van behang. Ze weten precies hoe ze de juiste hoeveelheid lijm moeten aanbrengen, hoe ze het behang goed moeten uitlijnen en hoe ze eventuele luchtbellen moeten verwijderen.