Waarom is het handig om op afspraak te werken? 

Er zijn voldoende mensen die het als overbodig beschouwen om voor alles wat er moet gebeuren afspraken te maken en deze ook op te schrijven. Toch blijkt het uiterst nuttig te zijn om op deze manier te werk te gaan. Weekkalenders kunnen bijvoorbeeld van grote hulp zijn, maar je moet wel weten waarom je dit doet. 

Voordeel op werkgebied 

Wanneer je werkt met een groot team en klanten, is het noodzakelijk om veel zaken te regelen, en een planning zorgt ervoor dat alles op orde blijft. Een maandkalender kan een handig hulpmiddel zijn om een duidelijk overzicht te behouden van alle geplande activiteiten. Dit is niet alleen prettig voor het personeel, maar het stelt jou ook in staat om je klanten het beste van dienst te zijn. Er ontstaat minder snel verwarring en de kans op dubbele afspraken op hetzelfde moment wordt geminimaliseerd. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is, en dat is essentieel op de werkvloer. 

Geheugensteuntje voor privé 

Een doktersbezoek of kappersafspraak mag je uiteraard ook niet vergeten. Tegenwoordig heeft iedereen een druk leven, waardoor het gemakkelijk is om bepaalde zaken over het hoofd te zien. Je kunt niet alles op eigen initiatief regelen wanneer het jou uitkomt, omdat dit ook anderen beïnvloedt. Je kunt niet zomaar ergens binnenlopen en vragen of je geholpen kunt worden. Niet iedereen heeft daar tijd voor. Het is juist belangrijk om een afspraak te maken, zodat je zeker weet dat je op dat moment aan de beurt bent. 

Het komt er ook echt van  

Door de drukte van overvolle agenda’s denk je niet snel aan het maken van planningen, omdat je denkt dat het toch niet haalbaar is. Vaak wordt dit ook als excuus gebruikt, maar dat is niet verstandig. Uiteindelijk komt het er dan nooit van, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door juist wel strakke afspraken te maken, ben je verplicht om ze na te komen. Hierdoor is de kans veel kleiner dat iets niet doorgaat of dat je moet afzeggen. 

Voorbereidingen die je kunt doen 

Als je een afspraak gepland hebt staan, heb je de tijd om je goed voor te bereiden. Als je zonder afspraak ergens naartoe gaat, ontbreekt die vanzelfsprekende voorbereiding. Daarom vinden veel mensen het prettig om op afspraak te werken, omdat het een gevoel van rust kan geven. Je weet precies wat je kunt verwachten. Of het nu een formele of informele afspraak is, je bent er helemaal klaar voor.