Verhoog de efficiënte van je werkzaamheden met een KLIC systeem 

Als je als aannemer veel bezig bent met graafwerkzaamheden staat efficiëntie bovenaan. Je wilt immers zo snel en kwalitatief mogelijk de werkzaamheden uitvoeren. Het is echter belangrijk dat je ook veilig te werk gaat. Het uitvoeren van graafwerkzaamheden gebeurt echter niet zonder risico’s. Als aannemer dien je dan ook altijd een KLIC melding aan te vragen voordat je aan de slag gaat met de graafwerkzaamheden. Met behulp van een KLIC melding krijg je namelijk een actueel overzicht van alle kabels en leidingen op de locatie. Om je KLIC meldingen te beheren kun je een KLIC systeem aanschaffen. Hier vertellen we je vandaag meer over. 

Wat is een KLIC systeem 

Een KLIC systeem is in principe een stukje software dat je als bedrijf zijnde kunt installeren. Met een KLIC systeem ontvang je vervolgens al je KLIC meldingen op één centrale plek op basis van een cloud-based applicatie. Je hoeft dus niet meer alle afzonderlijke KLIC meldingen op te zoeken en een plekje te geven in je systeem. Dit bespaart je veel tijd en energie. Je hebt dus altijd een duidelijk overzicht van je KLIC meldingen bij de hand. Ook je werknemers kunnen middels de applicatie te allen tijde de meldingen inzien. Bovendien hebben de werknemers de KLIC melding altijd bij de hand op de graaflocatie.  

Verhoog je efficiëntie met een KLIC systeem 

Een van de belangrijkste voordelen van een KLIC systeem is het feit dat het de efficiëntie van je bedrijf flink verhoogt. In plaats van telkens individueel contact op te nemen met het Kadaster en de netbeheerders, kun je nu vanaf één plek al je KLIC meldingen beheren. Het systeem stroomlijnt namelijk automatisch de informatie door naar één plek. De grondroerder kan dan ook eenvoudig en snel de informatie verstrekken aan het Kadaster. Vervolgens ontvangt hij of zij binnen enkele werkdagen de kaart of digitale tekening met het overzicht van de kabels en leidingen op de applicatie.  

Overige voordelen van een KLIC systeem 

Naast het feit dat een KLIC systeem zeer efficiënt is, kent het nog meer voordelen. Zo kun je al je KLIC melding integreren in je eigen applicaties. De meldingen worden namelijk altijd beschikbaar gesteld via WFS en WMS. Met het systeem kunnen werkzaamheden ook nog eens een stuk veiliger worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld ook proefsleuven registreren of een risicoanalyse laten uitvoeren middels het KLIC systeem. Tenslotte kun je ook bouwtekeningen en andere relevante documenten uploaden. Je werknemers hebben zo alle benodigde informatie altijd snel bij de hand.