Kluizen geschikt voor het opbergen van wapens

Als jij in het bezit van een wapen bent, dan ben je verplicht om deze goed te kunnen opbergen. Een wapen goed opbergen zorgt meer veiligheid. Hierdoor kan niemand bij het wapen, waardoor er ook geen ongelukken gebeuren. Het opbergen van een wapen moet aan een aantal eisen voldoen. Ook heb je verschillende kluizen waar je wapens in kunt opslaan. Welke wapenkluis heb jij nodig voor het opbergen van jouw wapen?

Waar moet een wapenkluis aan voldoen?

Voor het opbergen van een wapen moet je een speciale wapenkluis hebben. Dit is een speciaal vervaardigde kluis die qua uitvoering en inbraakwerendheid gelijkgesteld kan worden. Dit is verplicht volgens de Wet wapen en munitie. In de wet staan verder geen kwaliteitseisen omschreven. Wel staat in wet dat de politie de wapenkluis één keer per jaar kan komen controleren en deze ook kan afkeuren.

Verschillende soorten wapenkluizen

Wapenkluizen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is zeer handig om uit te zoeken welke wapenkluis het beste bij jou past. Zo voorkom je dat je te weinig of onnodig veel ruimte hebt in de kluis. Hieronder een overzicht van een aantal verschillende soorten kluizen.

Geweerkluizen

Een geweerkluis is speciaal ontworpen om lange wapens op te bergen. Deze kluizen zijn meestal aan de grote kant. Dat maakt deze kluis ook een goede en stevige kluis voor jouw geweren. De meeste geweerkluizen hebben ook vaak een afgesloten munitie vak ingebouwd.

Pistoolkluizen

Een pistoolkluis is ontworpen om kleine vuurwapens op te bergen. Het zijn dus vergeleken met geweerkluizen kleine kluizen. Wanneer je naast een vuurwapen ook munitie wilt opbergen, dan kun je naast een pistoolkluis ook een munitiekluis kopen. Mocht je meerdere vuurwapens willen opbergen, kun je ook op zoek gaan naar pistoolkluizen units. Deze units zijn ontworpen om meerdere vuurwapens op te bergen. De meeste units hebben ook een ingebouwde munitie vak.